Wanneer u vanaf Groningen Airport Eelde naar één van de Schengenlanden vliegt (België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, IJsland en Zweden) dan vindt er geen paspoortcontrole plaats. Passagiers die naar één van de bestemmingen buiten de Schengenlanden vliegen moeten wel door de paspoortcontrole.

Reisdocument
In verband met de identificatieplicht dient u altijd een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart mee te nemen op reis.Als u naar Turkije reist, dient het identiteitsbewijs/paspoort bij terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig te zijn. NB. Vanaf 26 juni 2012 moeten ook alle kinderen een eigen ID kaart of paspoort hebben. Bijschrijvingen zijn niet meer geldig!

Vraag ruim op tijd een paspoort of identiteitsbewijs aan!
Vanaf 1 oktober 2001 worden paspoorten en identiteitsbewijzen op één centrale plaats in Nederland van persoonsgegevens voorzien. Daardoor krijgt u het nieuwe reisdocument niet meer meteen mee maar duurt het gemiddeld 5 werkdagen voordat u het op kunt halen. Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vr….

Nooddocument
De Koninklijke Marechaussee kan in uitzonderlijke gevallen een noodverlenging aanbrengen of een noodpaspoort verstrekken indien aan strikte voorwaarden wordt voldaan. Het is niet zo dat iedereen altijd in aanmerking komt voor een noodpaspoort. Elke aanvraag wordt afzonderlijk beoordeeld.

Voor meer informatie over een nooddocument kunt u bellen met de Koninklijke Marechaussee op Groningen Airport Eelde: Tel. 050-3688988.